Skip links

Γνωρίζοντας παλιά επαγγέλματα (Α’ Δημοτικού)

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού, στο πλαίσιο των εξωσχολικών-εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επισκέφθηκαν, συνοδεία των δασκάλων τους, το Θεματικό Πάρκο «Πατητήρι Ζαχαίος». Εκεί παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παλιά επαγγέλματα…ταξίδι στον χρόνο», μέσα από το οποίο μεταφέρθηκαν κυριολεκτικά σε μια άλλη εποχή!

 Στόχος του προγράμματος ήταν η γνωριμία με τα παλιά επαγγέλματα και την εξέλιξή τους μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές περιηγήθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία-σταθμούς, όπου ήρθαν σε επαφή και υποδύθηκαν, μέσα από βιωματικές δράσεις, παλιά επαγγέλματα, όπως αυτά του βαρελά, του τσαγκάρη, του λούστρου, του μπακάλη και του πλανόδιου μανάβη.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η επίσκεψη στο παλαιό παραδοσιακό καφενείο, αλλά και η κατασκευή αναμνηστικών χειροποίητων κομπολογιών από τους ίδιους τους μαθητές. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν με την ψυχή τους την επίσκεψη και την αποχώρησή τους συνόδευσαν ωραίες αναμνήσεις και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό και τη λαογραφική μας κληρονομιά.


Return to top of page