Skip links

«Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.»

Βιωματική δράση συμπερίληψης με τους μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Αμαρουσίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος της ΣΤ’ 4 Δημοτικού την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 επισκέφθηκαν το 1ο Ειδικό Δημοτικό Αμαρουσίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.», που υλοποιούν τα Special Olympics Hellas.

Τα παιδιά συναντήθηκαν με μαθητές και μαθήτριες του 1ου Ειδικού Δημοτικού Αμαρουσίου και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να συνυπάρξουν σε κοινές δραστηριότητες συμπερίληψης και ενσωμάτωσης που ενίσχυσαν τη σχέση και την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Οι μαθητές και των δυο Σχολείων χωρίστηκαν σε δυάδες και με την καθοδήγηση των Προπονητών των Special Olympics κυρίας Ειρήνης Τρομπέτα και κύριου Παναγιώτη Καραχάλιου, βίωσαν μια αξέχαστη εμπειρία συμπερίληψης και ομαδικότητας.

Οι ενταξιακές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν, εξελίχθηκαν σε μια γιορτή ευαισθητοποίησης, αποδοχής της διαφορετικότητας και ανάπτυξης ισχυρών δεσμών.

Τα παιδιά με και χωρίς νοητική αναπηρία, και από τα δυο Σχολεία, Έπαιξαν Μαζί, Έμαθαν Μαζί και βίωσαν μια σπουδαία εμπειρία ζωής!

Τη συνολική διαδικασία ως προς την υλοποίηση και τον συντονισμό υποστήριξαν η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κυρία Τζένη Νινιού, η δασκάλα της ΣΤ΄ Δημοτικού κυρία Δανάη Λιόλιου και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κυρία Μαρία Λυκουργιώτη.

Θερμά συγχαρητήρια στους προπονητές των Special Olympics Hellas, στους δασκάλους της ΣΤ’ Δημοτικού και στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής που συνεργάστηκαν και υποστήριξαν τη δράση, δημιουργώντας τους συνδετικούς κρίκους και τα μέσα ώστε να συναντηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες και να συμμετάσχουν σε ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα της ζωής τους!

* Το Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.» (Play Unified: Learn Unified.) είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που υλοποιούν τα Special Olympics International σε 22 χώρες, με τη δωρεά και αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν από κοινού σε αθλητικές δράσεις και ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία, με στόχο να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς, να προωθήσει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων, και τελικά να προάγει την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.

Μέχρι σήμερα, 4.300 μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία και αθλητές των Special Olympics Hellas εκπαιδεύτηκαν και συμμετείχαν μαζί σε ενταξιακές, αθλητικές δράσεις, 14.500 μαθητές και αθλητές από όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν και μυήθηκαν στις αξίες της συμπερίληψης και της ένταξης και 652 προπονητές και καθηγητές εκπαιδεύθηκαν, υποστήριξαν και καθοδήγησαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους συμμετέχοντες.

(Πηγή: www.specialolympicshellas.gr)


 

Return to top of page