Skip links

«Πάμε Θέατρο» : Μαθητές της Α’ Λυκείου σε θεατρική παράσταση μαζί με καθηγητές τους!

Μια ετήσια συνήθεια τα τελευταία χρόνια είναι η καθιερωμένη βραδινή έξοδος μαθητών και καθηγητών σε κάποια θεατρική σκηνή της Αθήνας. Δεν είναι πια μόνο αίσθηση, αλλά και πεποίθηση πως η κοινή παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης εκτός του σχολικού πλαισίου ενδυναμώνει τις σχέσεις και πλουτίζει την επικοινωνία όλων μας, και κυρίως αποτελεί πια και αίτημα των μαθητών μας που το αναμένουν!

Η φετινή θεατρική έξοδος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019. Η επιλογή αυτή τη χρονιά ήταν το κλασικό έργο του Σαίξπηρ «Τίμων ο Αθηναίος» στο Εθνικό Θέατρο, που και ως χώρος αποτελεί δείγμα πολιτισμού κι αισθητικής.

Ο Σαίξπηρ εμπνευσμένος από ένα υπαρκτό πρόσωπο της αρχαίας Αθήνας, συνεργάζεται με έναν από τους δημοφιλέστερους δραματουργούς της εποχής του, τον Τόμας Μίντλτον, και πειραματίζεται με τρόπο μοναδικό σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα του.

Το έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, την εθελοτυφλία, τις ψευδαισθήσεις και τις πλάνες, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό ενσαρκώνεται από την αεικίνητη ομάδα του Στάθη Λιβαθινού, «εμπλουτισμένη» με μερικούς από τους αξιότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς.

Ενήλικες και ανήλικοι της …παρέας χάρηκαν την παράσταση, προβληματίστηκαν, αποδέχθηκαν και απέρριψαν νοήματα και καταστάσεις του έργου, βίωσαν το αποτύπωμα μιας άλλης εποχής μακρινής, αλλά με πολλά κοινά σημεία με ανθρώπους, σχέσεις και καταστάσεις της δικής μας εποχής και εν τέλει συμφώνησαν ότι είναι όμορφο να διευρύνουμε τις κοινές μας εμπειρίες και να είμαστε πάντα ανοιχτοί σε ερεθίσματα και δημιουργήματα Τέχνης!

Μαθητές και καθηγητές περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενή τους έξοδο!


 

Return to top of page