Skip links

Ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Η σχολική κοινότητα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τον εξαίρετο Ακαδημαϊκό – Διαστημικό Επιστήμονα Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 11:00 π.μ.

Οι μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του σπουδαίου Έλληνα Διαστημικού – Φυσικού  Επιστήμονα με θέμα : «Οδύσσεια στο διάστημα, 1977-2019: Το επικό ταξίδι των Voyager 1 & 2 από τη Γη στον Γαλαξία».

Ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής διαθέτει διακεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός και ως πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA, καθώς και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Έχει συμμετάσχει σε 23 σημαντικές αποστολές της NASA και της ESA, είναι σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των Η.Π.Α., αρχικά ως Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Αϊόβα – συνερευνητής του James Van Allen – και μετέπειτα ως Διευθυντής του Τμήματος Διαστημικής στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins).

Ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής αποτελεί τον μοναδικό επιστήμονα σε παγκόσμιο επίπεδο που σχεδίασε όργανα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως εξοπλισμός σε διαστημικά αεροσκάφη και το 1999 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση τον τίμησε μετονομάζοντας τον αστεροειδή «1979 UH» σε «8323 Κριμιζής».


Return to top of page