Skip links

Ομιλία του καθηγητή Management & Human Resources κ. Δημήτρη Μπουραντά σε μαθητές του Λυκείου

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον κ. Δ. Μπουραντά, καθηγητή Management & Human Resources και να παρακολουθήσουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα «Λήψη Αποφάσεων για μια επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή».

Ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ι. Σιδέρης κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Καθηγητή και τόνισε ότι δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες να έρθουν σε άμεση επαφή με έναν έμπειρο και επιτυχημένο ακαδημαϊκό, στέλεχος της αγοράς εργασίας και συγγραφέα βιβλίων που έχουν γίνει best seller.

Ο κ. Δ. Μπουραντάς στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην δυνατότητα που έχουμε όλοι να διαμορφώσουμε τη ζωή μας, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα όνειρά μας. Εργαλείο διαμόρφωσης είναι οι επιλογές μας και η ανάληψη ευθύνης ακριβώς αυτών των επιλογών έτσι ώστε να αποφεύγεται η επανάληψη λαθών ή ο εγκλωβισμός σε αδιέξοδα.  

Μέσα από ποικίλα παραδείγματα τόνισε τη μεγάλη αξία που έχει η καλλιέργεια των δεξιοτήτων τόσο σε γνωστικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο ώστε να υπάρχει ισορροπία σε κάθε τομέα της ζωής και παρουσίασε τα βήματα για την ορθολογική λήψη αποφάσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έθεσαν αρκετές ερωτήσεις στον ομιλητή σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την κατάλληλη επιλογή επαγγέλματος, τα εμπόδια και τις δυσκολίες για την εκπλήρωση των επαγγελματικών και προσωπικών στόχων, αλλά και την αντιμετώπιση των εμποδίων στην καθημερινή ζωή. Ο κ. Δ. Μπουραντάς απάντησε σε όλα τα ερωτήματα με αμεσότητα και γνήσιο ενδιαφέρον.

Στην ολοκλήρωση της ομιλίας του η κυρία Όλγα Αντωνοπούλου απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Δ. Μπουραντά και τόνισε ότι είναι τιμή για το Σχολείο μας να φιλοξενεί προσωπικότητες που έχουν διακριθεί για το ακαδημαϊκό και το επαγγελματικό τους έργο.


Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι Πρύτανης και Διευθυντής του Executive MBA στο New York College και πρώην Διευθυντής και Καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων στα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων πολλά έχουν γίνει best seller. («Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ).

Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νew York Times, Diezeit, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.)  


Return to top of page