Skip links

Ομιλία με θέμα «Εξωσωματική και Ηθικά Διλήμματα»

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών της Β΄ Λυκείου και με αφορμή την ενότητα «Εξωσωματική και ηθικά διλήμματα» (υποβοηθούμενη αναπαραγωγή) οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Μαιευτήρα – Γυναικολόγο Δρ. Βασίλη Αθανασίου, Διευθυντή του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών, έπειτα από πρόσκληση του Θεολόγου του Σχολείου μας, κύριου Γεώργιου Σωρανίδη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο ο Δρ. Βασίλης Αθανασίου πραγματοποίησε εμπεριστατωμένη αναφορά σε θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης, όπως τους σύγχρονους τρόπους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τα ποσοστά ζευγαριών που στρέφονται στην μέθοδο της εξωσωματικής, τα αίτια που δυσκολεύουν την τεκνοποίηση (άγχος, σύγχρονος τρόπος ζωής, διατροφή κα.) καθώς και στα ηθικά θέματα που προκύπτουν όπως είναι οι υπερήλικοι γονείς, οι μονογονεϊκές οικογένειες, η θανάτωση υπεράριθμων εμβρύων, τα κληρονομικά θέματα, η παρένθετη μητέρα κ.α.

Αναπτύχθηκε δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στους μαθητές, απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα, συζητήθηκαν τα ζητήματα ηθικής και το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι αποτελεί ένα θέμα ανεξάντλητο, με πλήθος αναγνώσεων και οπτικών.

Η συνάντηση με τον εξαίρετο Ιατρό ανανεώθηκε σε μια επόμενη ομιλία όπου θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα να αναλυθούν περαιτέρω πτυχές του θέματος.


Return to top of page