Skip links

Οι μαθητές των Γαλλικών της Δ΄ Δημοτικού μελετούν τον Βίκτορα Ουγκό

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γαλλικών της                 Δ’  Δημοτικού στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού project, επισκέφθηκαν το Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παρακολούθησαν το δημοφιλές αριστούργημα «Οι Άθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό.

Τα παιδιά γνώριζαν ήδη καλά τον Βίκτορα Ουγκό και τα έργα του, που είναι ένας από τους βασικούς ήρωες του βιβλίου τους τη φετινή χρονιά και ένα τμήμα των Γαλλικών είχε αναλάβει να τον μελετήσει. Οι συγκεκριμένοι μαθητές, μέσα σε ένα μήνα διάβασαν, ερεύνησαν, άκουσαν αφηγήσεις, είδαν αποσπάσματα των «Άθλιων», εμπνεύστηκαν και δυο μέρες πριν από την παράσταση, επισκέφθηκαν τα υπόλοιπα τμήματα Γαλλικών και παρουσίασαν με χαρά στους συμμαθητές τους, όσα είχαν μάθει για τον Βίκτορα Ουγκό και τους «Άθλιους».

Τα παιδιά έδειξαν αφίσες και power point που είχαν φτιάξει, εξιστόρησαν ιστορίες που τους είχαν κάνει εντύπωση, μίλησαν για τη Γαλλία του 1ου  μισού του 19ου αιώνα , για τη σχέση του Ουγκό με την Ελλάδα και την επανάσταση του 1821, έπαιξαν κουίζ με τους συμμαθητές τους και τους μετέδωσαν με ενθουσιασμό όσα είχαν μάθει.

Την ημέρα της παράστασης, όταν είδαν με αυτόν τον τόσο μεγαλοπρεπή τρόπο να ξετυλίγεται μπροστά τους η Γαλλία της εποχής και να ζωντανεύει ο Γιάννης Αγιάννης και η Κωζέτ, τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν!  Αγάπη, καλοσύνη, συγχώρεση, δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία, ιδεώδη και αξίες άγγιξαν τις καρδιές των μαθητών! Μπράβο σε όλα τα παιδιά! Ήταν οι καλύτεροι ξεναγοί και η παράσταση ήταν υπέροχη!

Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε για τη Marie Curie, τον Jacques Yves Cousteau και τον Ναπολέοντα!


Return to top of page