Skip links

Οι μαθητές του ΣΤ’ 1 δημιουργούν τις ειδήσεις που θα ήθελαν να διαβάσουν

Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2020 και την ανατολή του 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος ΣΤ’1 αποφάσισαν να γράψουν την είδηση που θα ήθελαν να διαβάσουν σε μια ιστοσελίδα ή σε μια εφημερίδα και θα δημιουργούσε αισιοδοξία για το μέλλον.

Στόχος ήταν να δημιουργήσουν ειδήσεις που θα θέλαμε να διαβάσουμε για τη νέα χρονιά και να προέρχονται από τον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τέχνης, του περιβάλλοντος, του αθλητισμού και των ανθρωπίνων σχέσεων. Με αυτό τον τρόπο ο κόσμος που ζούμε αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Αφού οι μαθητές δημιούργησαν τις ειδήσεις που θα ήθελαν να διαβάσουν στη συνέχεια δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο – συλλογή, στο οποίο τις πρόσθεσαν, χρησιμοποιώντας το λογισμικό storyjumber.

Πριν τη διακοπή των μαθημάτων για τις διακοπές των Χριστουγέννων οι μαθητές άνοιξαν τη συλλογή και όλοι μαζί διάβασαν τις ειδήσεις, στέλνοντας αισιόδοξο μηνύματα για τη νέα χρονιά.

Αν και η επιθυμία να λάβει τέλος η πανδημία του κορωνοϊού είχε τη μερίδα του λέοντος σ’ αυτή τη συλλογή, ωστόσο στο σύνολό τους οι μαθητές ανανέωσαν τη συνάντησή τους για τη νέα χρονιά ώστε να εμπλουτίσουν τη συλλογή ειδήσεων και με άλλες αναφορές.

Οι ειδήσεις αυτές μας κάνουν να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία, χαμόγελα και φυσικά με υπερηφάνεια για την ευαισθησία και τα όνειρα των μαθητών μας.


Return to top of page