Skip links

Οι μαθητές του Ομίλου Science μαθαίνουν το φαινόμενο της ανάκλασης

Οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ’ Δημοτικού που συμμετέχουν στον Όμιλο Science είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν πειραματικά με το φως καθώς και με φαινόμενα που σχετίζονται με αυτό.

Αρχικά συζήτησαν για το όργανο της όρασης, το μάτι, και την ευθύγραμμη διάδοση του φωτός, και στη συνέχεια ασχολήθηκαν με συγκεκριμένα φαινόμενα, όπως αυτό της ανάκλασης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε δυάδες, βγήκαν στο προαύλιο του Σχολείου μας και έπαιξαν το «Κυνήγι το κρυμμένου θησαυρού» με κάποιες παραλλαγές και διαφοροποιήσεις.

Για να καταφέρουν να ανακαλύψουν τον θησαυρό, έπρεπε να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα χρησιμοποιώντας έναν μικρό καθρέφτη, δεδομένου ότι ήταν καταγεγραμμένα ανάποδα.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις αιτίες που το φως ανακλάται όταν συναντά στην πορεία διάδοσής του τη λεία και στιλπνή επιφάνεια του καθρέφτη.

Στην όρασή μας η πληροφορία που είναι καταγεγραμμένη στο χαρτί επικοινωνείται από τα αριστερά προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα γράμματα σχηματισμένα σωστά και να μπορούμε να διαβάσουμε το μήνυμα.

Στο τέλος της δράσης οι μαθητές ανέφεραν σε ποιες περιπτώσεις της καθημερινής ζωής εφαρμόζεται και έχουν συναντήσει το φαινόμενο της ανάκλασης (π.χ. ασθενοφόρο).


Return to top of page