Skip links

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο και το Προ-Νηπιαγωγείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2020 επισκέφθηκαν το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη που αποτελεί το μοναδικό μουσείο κοσμήματος στην Ελλάδα και ένα από τα τρία στο είδος του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι μικροί μαθητές του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν τα εργαλεία του εργαστηρίου, να περιηγηθούν στα εκθέματα των μόνιμων συλλογών του Μουσείου, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό βίντεο και να αγγίξουν ή να φορέσουν εντυπωσιακά εκθέματα.

Παράλληλα οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης»: Ανακύκλωση, Βιωσιμότητα και Τάσεις της μόδας της Αμερικανίδας καλλιτεχνίδας  Debra Rapoport.

Καθώς τα εγκαίνια της έκθεσης είχαν γίνει μόλις μια μέρα πριν , τα παιδιά είχαν την τύχη να δουν να κινείται ανάμεσά τους η εικαστικός που εμπνεύστηκε τις  πρωτότυπες δημιουργίες  από «επαναπροσδιορισμένα υλικά» που είχαν όλα σμιλευτεί  με ιδιαίτερη φαντασία και σεβασμό προς το περιβάλλον.  

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου κάλεσαν με ανοιχτή πρόσκληση τις οικογένειες όλων των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας να επισκεφθούν και πάλι τον χώρο τους με ελεύθερη είσοδο για όλους αυτή τη φορά ενθαρρύνοντας τη σύγχρονη προσέγγιση των μουσειακών χώρων που θέλουν να κατέχουν τον ρόλο του «Λεξικού» στο οποίο επιστρέφουμε ξανά και ξανά προκειμένου να αναζητήσουμε κάτι καινούριο.


Return to top of page