Skip links

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας στο πλαίσιο των εξωσχολικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τη Δευτέρα 12 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, επισκέφτηκαν συνοδεία των Νηπιαγωγών τους το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Γνωριμία με τη Συλλογή».

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν εμβληματικά έργα της Συλλογής και να πειραματιστούν με ήχους, κίνηση και χρώματα. Αντλώντας έμπνευση από πίνακες και γλυπτά των δυο πρώτων ορόφων της Μόνιμης Συλλογής του Μουσείου, ξεκίνησαν ένα ταξίδι έχοντας μαζί τους μια βαλίτσα που γεμίζει σε κάθε σταθμό με ιστορίες και αναμνήσεις.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή  με τα έργα του van Gogh και του Gauguin, συνάντησαν τους ήχους του Kandinsky, κινήθηκαν στον χώρο  σαν εξπρεσιονιστές ζωγράφοι και εξοικειώνονται με τα υλικά του Dubuffet και του Hundertwasser, με σκοπό να απελευθερώσουν όλη τη δημιουργικότητά τους φτιάχνοντας τη δική τους σύνθεση σε έναν μαγνητικό πίνακα.

Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων  που γίνεται για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο και πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα : «Steam –Εκπαιδευτική Ρομποτική»


Return to top of page