Skip links

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού στο Μυθολογικό Πάρκο «Ηρακλής – οι 12 Άθλοι»

Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού επισκέφθηκαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 το εντυπωσιακό Μυθολογικό Πάρκο στο Περιστέρι. Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια τους και οι μαθητές έζησαν μια εντυπωσιακή βιωματική εμπειρία.

Στο σταυροδρόμι της Αρετής και της Κακίας στάθηκαν, για να ξεκουραστούν, κλήθηκαν να επιλέξουν τη δική τους πορεία και συνάντησαν τον σπουδαιότερο Έλληνα ήρωα, τον ημίθεο Ηρακλή.

Μαζί με τον Ηρακλή περιηγήθηκαν σε ολόκληρη τη μεσογειακή λεκάνη και παρακολούθησαν από κοντά τα τρομερά και απόκοσμα τέρατα, τα οποία όφειλε να αντιμετωπίσει για να εξιλεωθεί από τις ανείπωτες πράξεις του.

Με τη βοήθεια των ξεναγών Καβείρων και Αμαζόνων, οι μαθητές παρατήρησαν τα ειδεχθή πλάσματα, πληροφορήθηκαν για την καταστροφική τους δράση, και έμαθαν για τις αδυναμίες τους. Κυρίως, όμως, γνώρισαν τον τρόπο με τον οποίο ο φοβερός Ηρακλής τα αντιμετώπισε χρησιμοποιώντας τη δύναμη μα και τη σοφία του. 

Στο τέλος αυτής της περιπλάνησης οι μαθητές, αφού αποθέωσαν τον ήρωα, συνειδητοποίησαν πως κι οι ίδιοι ακολούθησαν τελικά τον δρόμο της Αρετής και της Γνώσης.


Return to top of page