Skip links

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Προ-Νηπιαγωγείου στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστα Κοτσανά»

Την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Προ-Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστα Κοτσανά» ,προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα : “Ξενάγηση στην έκθεση αρχαία Ελλάδα -οι απαρχές των τεχνολογιών “.

Μέσα από δια-δραστικά εκθέματα τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με εφευρέσεις του αρχαίου ελληνικού θαύματος και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας, την πυροσβεστική αντλία του Ήρωνος, την πρώτη συσκευή αφύπνισης παγκοσμίως  (ξυπνητήρι του Πλάτωνος ), έναν «φορητό υπολογιστή» από την αρχαιότητα που δεν είναι άλλος από τον αναλογικό υπολογιστή των  Αντικυθήρων και πολλές άλλες εφευρέσεις των προγόνων τους.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης τα παιδιά άρχισαν να διαπιστώνουν ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων μοιάζει με τη σύγχρονη τεχνολογία μας, με την οποία φυσικά οι σύγχρονοι μαθητές είναι πολύ εξοικειωμένοι.

Αυτό ακριβώς τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών και κράτησε αμείωτο τον ενθουσιασμό  τους καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης .   


Return to top of page