Skip links

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου στη θεατρική παράσταση «Οι 12 ένορκοι»

Το Θέατρο «Αλκμήνη» επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 προκειμένου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Οι 12 ένορκοι», η οποία παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι μαθητές του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία μέσω του θεατρικού έργου που παρακολούθησαν, να προσεγγίσουν το κοινωνικό ζήτημα της θανατικής ποινής, μέσω της οπτικής του «άσπρου» και του «μαύρου» και των ηθικών διλημμάτων τα οποία αναφέρονται διερευνώντας τα στερεότυπα και τα προσωπικά απωθημένα, που στέκονται ως εμπόδια στο να αντικρίσει ο άνθρωπος την ουσία των πραγμάτων.

Οι μαθητές «συνάντησαν» στο σανίδι του θέατρου «12 θυμωμένους άντρες» που άλλοτε ταυτίζονταν  και άλλοτε συγκρούονταν, έχοντας κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη που φέρνει η κάθε τους απόφαση.

Στο τέλος της παράστασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ηθοποιούς αναφορικά με το θέμα του έργου, να θέσουν ερωτήματα και να προβληματιστούν για το ζήτημα της θανατικής ποινής και την αντιμετώπισή του από τη δημόσια σφαίρα.

Το εξαιρετικό κείμενο ανήκει στον Reginald Rose ενώ τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία έχει πραγματοποιήσει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.  

«Οι 12 ένορκοι» είναι οι ηθοποιοί : Μάνος Ζαχαράκος, Παντελής Παπαδόπουλος (διπλή διανομή με τον Τρύφωνα Καρατζά), Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Νίκος Ορφανός, Κωνσταντίνος Μπάζας, Αλέξανδρος Πέρρος, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Τάσος Παπαδόπουλος, Αλέξης Σταυριανός.

Τη φωνή της χαρίζει στην παράσταση η Νένα Μεντή.


Return to top of page