Skip links

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού στο Μουσείο Γουλανδρή και στο Μουσείο ΟΤΕ

Οι μαθητές των τμημάτων της ΣΤ’1 και ΣΤ’ 4 Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης συνοδεία των δασκάλων τους, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα κινούμενο παζλ».

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε σε συνέχεια των πρόσφατων μαθημάτων της Γεωγραφίας και Φυσικής, στα οποία οι μαθητές μελετούν τον πλανήτη Γη, την ενέργεια και τις δυνάμεις που κρύβει στο εσωτερικό του.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν εντυπωσιακά πετρώματα από τα σπλάχνα της Γης και να ακούσουν για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην επιφάνειά της, εδώ και εκατομμύρια χρόνια, κυρίως, όμως, στη “γειτονιά” μας, τη Μεσόγειο, εξαιτίας αυτών των δυνάμεων.

Ακολούθησε, τέλος, ξενάγηση στους χώρους Φυσικής Ιστορίας του Μουσείου με τα εντυπωσιακά εκθέματα. Η συνέχεια  της επίσκεψης δόθηκε στην τάξη, όπου με τη χρήση κατάλληλου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού, οι μαθητές συζήτησαν τις εμπειρίες τους και έκαναν τις απαραίτητες προεκτάσεις σε όσα μαθαίνουν με τη χρήση προσομοιώσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων ΣΤ’2 και ΣΤ’3 του Σχολείου μας, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, επισκέφτηκαν το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ και συμμετείχαν σε μια ξενάγηση με κάποια από τα πιο σπουδαία εκθέματα του χώρου.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με μια μοναδική συλλογή μέσων και εφευρέσεων όσον αφορά τον τομέα της επικοινωνίας από την Αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Ταξίδεψαν στο παρελθόν και γνώρισαν τις Φρυκτωρίες της Αρχαίας Ελλάδας, τον ήχο του κέρατος, ενώ παρακολούθησαν αναλυτικά πώς χρησιμοποιούνταν ο υδραυλικός και ο οπτικός τηλέγραφος, θαυμάζοντας την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητα των προγόνων μας. Στη συνέχεια, εξέτασαν τις πρώτες συσκευές τηλεφώνων που κυκλοφόρησαν στην αγορά, είδαν πώς ήταν οι αίθουσες των τηλεφωνικών κέντρων, συστήματα επικοινωνίας μεταξύ καραβιών και τα πρώτα βήματα της χώρας μας στον τομέα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Τέλος, εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από μια εκπληκτική μακέτα πτήσης ενός αεροπλάνου που έδειχνε με πολύ παραστατικό τρόπο τον καθοριστικό ρόλο των δορυφόρων στις σύγχρονες τηλεπικοινωνίες.

Ήταν πραγματικά ένα θαυμάσιο και επιμορφωτικό ταξίδι σ’ έναν από τους σημαντικότερους τομείς της τεχνολογίας και γενικότερα της ανθρώπινης ζωής.


Return to top of page