Skip links

Οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού «νικάνε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό»

Τον κινηματογράφο «Αθήναιον» επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 για να  παρακολουθήσουν το έργο «Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό».

Επρόκειτο για ένα τρισδιάστατο, διαδραστικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά έγιναν θεατές επτά περιστατικών σχολικής βίας, που διαδραματίστηκαν σε επτά διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Γνώρισαν αναλυτικά το κάθε περιστατικό στο ξεκίνημά του, μαζί με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τα γενικά χαρακτηριστικά των προσωπικοτήτων τους και άκουσαν προσεκτικά την εποικοδομητική, πρόσωπο με πρόσωπο, φιλική αντιπαράθεση ανάμεσα στο θύμα και τον θύτη, προσπαθώντας να κατανοήσουν τις σκέψεις και  τα συναισθήματα του πρώτου αλλά και τα βαθύτερα κίνητρα και συναισθήματα του δεύτερου, με τη βοήθεια των επεμβάσεων των ειδικών ψυχολόγων και των ομάδων βοήθειας, που ανέλυαν το κάθε περιστατικό.

Οι μαθητές με τα τηλεχειριστήριά τους συμμετείχαν ενεργά και διαμόρφωναν τη ροή της ταινίας, προβλέποντας τι θα συμβεί, αλλά απαντώντας και σε ερωτήματα που αφορούσαν τη σωστότερη αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος.

Η συγκεκριμένη ταινία είχε σαν στόχο να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση και την ανοχή στη διαφορετικότητα και να οδηγήσει τους θεατές στη γενική διαπίστωση ότι ο εκφοβισμός δεν πρέπει να έχει θέση σε κανένα σχολείο και σε καμία μαθητική κοινότητα.  Μετά το τέλος της προβολής αναδείχθηκαν και τρεις νικητήριες ομάδες, με βάση την ταχύτητα με την οποία πληκτρολογούσαν, καθώς και τον αριθμό των σωστών απαντήσεων που έδωσαν.


Return to top of page