Skip links

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού στο Πλανητάριο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ευγενίδειο Ίδρυμα – Πλανητάριο στο πλαίσιο της πρώτης εκπαιδευτικής εκδρομής της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018.

Οι μαθητές παρακολούθησαν την ψηφιακή τρισδιάστατη παράσταση «Η ζωή στο Σύμπαν» με την οποία «ταξίδεψαν» στο διάστημα, μεταφέρθηκαν νοητά στα Αστέρια και στους Πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος και ενημερώθηκαν για το πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη.

Επιπλέον, μέσω της ταινίας αναλύθηκαν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, για να ανιχνεύσουν την ύπαρξη συγκεκριμένων χημικών στοιχείων, που θα ευνοούσαν την ανάπτυξη ζωής σε πλανήτες ή δορυφόρους τους.

Η ταινία έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να ταξιδέψουν και πέρα από τα όρια του Ηλιακού μας Συστήματος και τους έδειξε πώς εντοπίστηκαν οι «Εξωπλανήτες» που περιστρέφονται γύρω από το Άστρο τους.

Η συγκεκριμένη προβολή έδωσε πλούσια ερεθίσματα στους μαθητές συνολικά ώστε να εμπεδώσουν όσα έχουν διδαχθεί στην αντίστοιχη ενότητα του μαθήματος της Γεωγραφίας, αλλά και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από τις εργασίες που έχουν αναλάβει ατομικά και από τις παρουσιάσεις των συμμαθητών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της ταινίας δόθηκε η δυνατότητα να παρατηρήσουν και να αγγίξουν ποικίλα απολιθώματα από τα πέντε γεωπάρκα της Ελλάδας.


Return to top of page