Skip links

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού στο Πλανητάριο

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού του Σχολείου μας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο και παρακολούθησαν την ψηφιακή, τρισδιάσταστη παράσταση, με τίτλο «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας».

Η παράσταση «ταξίδεψε» τους μαθητές στο διάστημα και τους παρουσίασε εικόνες από άκρως εντυπωσιακά καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν στους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, όπως οι δυνατοί άνεμοι του Ποσειδώνα και ο γιγάντιος αντικυκλώνας του Δία.

Στη συνέχεια, είδαν να σχηματίζονται μπροστά τους ηλιακές καταιγίδες και αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι τηλεπικοινωνιακοί μας δορυφόροι, ενώ παράλληλα απόλαυσαν μοναδικές, εκπληκτικές  εικόνες από το Βόρειο Σέλας στις πολικές περιοχές κατανοώντας τον τρόπο δημιουργίας του.

Η συγκεκριμένη προβολή βοήθησε πολύ τους μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με όσα είχαν διδαχθεί στην πρώτη ενότητα του μαθήματος  της Γεωγραφίας, αλλά και να αντλήσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα μπορούσαν να εντάξουν στις δικές τους προσωπικές εργασίες για το Ηλιακό Σύστημα, που θα παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους.


Return to top of page