Skip links

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη ΣΤ΄ Δημοτικού στο πλαίσιο των εξωσχολικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επισκέφθηκαν μαζί με τους δασκάλους τους, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.

Οι μαθητές στο σύνολό τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Έκθεση Τεχνολογίας και στην Έκθεση με τα Αρχαιολογικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια.

Στην Έκθεση Τεχνολογία παρουσιάζονται 100 εκθέματα σε 24 θεματικές ενότητες. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το τρίπτυχο «επιστήμη – μύθος – καθημερινή ζωή» και να απολαύσουν μια πρωτότυπη εκπαιδευτική και μουσειακή εμπειρία, γεμάτη εναλλαγές και γόνιμα ερεθίσματα, που βασίζεται στη διάδραση, τη συμμετοχικότητα, την ανακαλυπτική προσέγγιση και την αγωγή του βλέμματος.

Η Έκθεση με τα Αρχαιολογικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια στεγάζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο 200 τ.μ., που έχει σχεδιαστεί με όλες τις σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας ξεναγήθηκαν σε ένα εντυπωσιακό πανόραμα από 42 πλήρως λειτουργικά, ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα της αρχαιότητας, καρπό πολυετούς έρευνας και μελέτης του ιδρυτή του Μουσείου Κώστα Κοτσανά. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν επιλεγμένα και πλήρως λειτουργικά και ανακατασκευασμένα παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.


Return to top of page