Skip links

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Δημοτικού πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, που στεγάζεται στο κτίριο της Παλιάς Βουλής.

Οι μαθητές οδηγήθηκαν στην αίθουσα του  Κοινοβουλίου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τα έδρανα και γενικότερα τον χώρο όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτή την  αίθουσα, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο όπου ο Χαρίλαος Τρικούπης αναφώνησε την ιστορική φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!».

Έπειτα, οι μαθητές περιηγήθηκαν ανά τμήμα στους χώρους του Μουσείου, ενώ με τη βοήθεια των ξεναγών και των δασκάλων τους ανακάλεσαν στη μνήμη τους σημαντικές ιστορικές περιόδους και εμπλούτισαν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους με περαιτέρω πληροφορίες και σημαντικές λεπτομέρειες, λαμβάνοντας αφορμή από τα ποικίλα εκθέματα. Η διαδικασία αυτή τους ευνόησε, ώστε να συνδέσουν βιωματικά τους πρωταγωνιστές με τις αντίστοιχες ιστορικές περιόδους και τα γεγονότα όπου συμμετείχαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα σημαντικών ιστορικών προσώπων, όπως το γιλέκο του Θ. Κολοκοτρώνη, η πένα και τα γυαλιά του Ε. Βενιζέλου και η λήκυθος που περιέχει την καρδιά του Κ. Κανάρη, αγωνιστή της Επανάστασης του 1821.


Return to top of page