Skip links

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού στα μονοπάτια της Επιστήμης

Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ3 είχαν την ευκαιρία, να συμμετέχουν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για μαθητές Δημοτικού, «Παρατηρώντας την Επιστήμη», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και το πρόγραμμα ‘’Kids Lab’’ της εταιρίας BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.

Από τη δεκαετία του 1960 το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» προάγει την αξία της επιστήμης σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του Σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της Χημείας, μέσα στο αληθινό της περιβάλλον, αυτό του εργαστηρίου.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να διαμορφώσουν θετική εικόνα για τις Επιστήμες και να εκπαιδευτούν στην πράξη για την υγιεινή διατροφή, ώστε να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Παράλληλα, οι μαθητές παρακολούθησαν ειδικά σχεδιασμένη δράση, όπου με δημιουργική και διασκεδαστική μεθοδολογία καταπιάστηκαν με βασικές έννοιες της Βιολογίας (DNA, έρευνα, μικροσκόπιο).

Return to top of page