Skip links

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το εν λόγω Μουσείο φιλοξενεί και εκθέτει μοναδικούς παλαιοντολογικούς θησαυρούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και πολύτιμα εκθέματα που προέρχονται από το εξωτερικό.

Οι μαθητές μας, κατά τη διάρκειας της ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής επίσκεψης, γνώρισαν τις παλαιοντολογικές ανασκαφές και εργάστηκαν ως Ερευνητές-Αρχαιολόγοι ψάχνοντας για απολιθώματα, ενώ ταυτόχρονα βίωσαν και αντιλήφθηκαν εκείνες τις εικόνες που βλέπουν οι επιστήμονες, όταν βλέπουν μέσα από ένα μικροσκόπιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μαθητές είχε το γεγονός ότι, πέρα από την οπτική επαφή, είχαν τη δυνατότητα να αγγίξουν τα ευρήματα που συνάντησαν στο Μουσείο και να γνωρίσουν, έτσι, ακόμα καλύτερα τη ζωή που υπήρχε στο παρελθόν, πριν από δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών εκφράστηκε μέσω της διατύπωσης εύστοχων ερωτήσεων που έθεσαν στους επιστήμονες του Τομέα Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας, οι οποίες αποτέλεσαν την αφορμή για να αναπτυχθεί εποικοδομητικός διάλογος.

Στο τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι «μικροί αρχαιολόγοι» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό ένα απολίθωμα που δημιούργησαν οι ίδιοι αλλά κυρίως σπουδαίες αναμνήσεις και γνώσεις από την σχολική εκδρομή.


Return to top of page