Skip links

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018.

Με την υποστήριξη των Μουσειοπαιδαγωγών οι μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα». Μέσω της χρήσης εκπαιδευτικών video αλλά και μέσα από ποικίλες βιωματικές δράσεις αντιλήφθηκαν τους κινδύνους που διατρέχουμε, όταν κινούμαστε στο δρόμο, αλλά κυρίως καλλιέργησαν παιδεία για τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και αυτοκινητιστική κουλτούρα. Επιπλέον, η ξενάγηση στην πλούσια συλλογή αυτοκινήτων του Μουσείου ζωντάνεψε στα μάτια των μαθητών την ιστορία του αυτοκινήτου και τους ενημέρωσε για τα μοντέλα – σταθμούς που σημάδεψαν την εξελικτική του πορεία.

Την αφορμή για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου αποτέλεσε η παρουσίαση της Ιστορικής Εξέλιξης του Αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκε στη σχολική αίθουσα και αναφερόταν στις εφευρέσεις – ορόσημα που το κατέστησαν λειτουργικό και ασφαλές μέσο, καθιερώνοντάς το ως το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς στην εποχή μας. Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποιήθηκε στα συστήματα ασφαλείας που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, αλλά και στη δημιουργία οικολογικών αυτοκινήτων που είναι περισσότερα φιλικά προς το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι Δάσκαλοι των τμημάτων συνολικά είχαν προετοιμάσει μια σειρά από βιωματικές δράσεις, εξασφαλίζοντας την ενεργή συμμετοχή τους στην ξενάγηση, ενώ όταν οι μαθητές επέστρεψαν στο Σχολείο, κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να περιγράψουν το δικό τους «αυτοκίνητο του μέλλοντος»!


Return to top of page