Skip links

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού γνωρίζουν τα Ρωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού ενημερώθηκαν για τα ρωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα.

Οι Ρωμαίοι εφάρμοσαν ένα μεγάλο οικοδομικό πρόγραμμα στις επαρχίες υπό την κυριαρχία τους κατασκευάζοντας έργα που βελτίωναν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως δρόμους, υδραγωγεία, θέατρα καθώς και έργα που προσέδιδαν λάμψη και αίγλη, όπως αψίδες, μεγαλοπρεπείς ναούς, βιβλιοθήκες.

Οι μαθητές μας χωρίστηκαν σε ομάδες και αναζήτησαν πληροφορίες για σημαντικά έργα των ρωμαϊκών χρόνων, όπως η Εγνατία Οδός, η Ροτόντα, η Πύλη του Αδριανού, η Ρωμαϊκή Αγορά, η βιβλιοθήκη του Αδριανού.

Στην Αθήνα, η αγάπη και ο θαυμασμός για τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης εκφράστηκε με πληθώρα σημαντικών έργων, όπως το Ολυμπιείο, την Πύλη του Αδριανού, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού. Η παρέμβαση αυτή ξεκινούσε με αφετηρία τον σεβασμό, τον θαυμασμό και την αγάπη για τον πολιτισμό της πόλης, που είχε ανακηρυχθεί Civitas libera et amica Populi Romani.


Return to top of page