Skip links

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού γνωρίζουν την τήξη και την πήξη με τον πιο … γλυκό τρόπο!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής μελέτησαν τα φαινόμενα τήξης και πήξης εντοπίζοντας εφαρμογές τους στην καθημερινότητά μας! Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους πιο βασικούς στόχους του συγκεκριμένου μαθήματος.

Στη συνέχεια, θέλησαν να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι μία τέτοια εφαρμογή. Αποφάσισαν να παρασκευάσουν τα δικά τους σοκολατάκια!! Οργάνωσαν τη συγκέντρωση των απαραίτητων υλικών, μοίρασαν μεταξύ τους αρμοδιότητες και με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και τη γενικότερη καθοδήγηση των δασκάλων τους η μεγάλη ημέρα έφτασε!

Με βιωματικό τρόπο προσέγγισαν έννοιες που διδάχθηκαν στο μάθημα της Φυσικής (όπως είναι η θερμότητα, η αλλαγή φυσικής κατάστασης , η τήξη και η πήξη) και αντιλήφθηκαν ότι παντού γύρω μας συναντάμε φαινόμενα της Φυσικής που μας δίνουν την ευκαιρία να τα μελετήσουμε και να τα ερμηνεύσουμε! Ακολούθησαν τα βήματα πειραματικής διαδικασίας και οδηγήθηκαν με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο στη διατύπωση επιστημονικών συμπερασμάτων. Στο τέλος, μοιράστηκαν μεταξύ τους, τους γλυκούς καρπούς της προσπάθειάς τους!


Return to top of page