Skip links

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στην 1η θέση στον Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών EUSO

Άλλη μια μεγάλη διάκριση προστέθηκε στη φαρέτρα των επιτυχιών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης!

Αυτή τη φορά, οι μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου, Δέσποινα Ζαχαροπούλου, Νίκος Λουκούτος και Κωνσταντίνος Μανώλας συμμετείχαν και πρώτευσαν στον Τοπικό Διαγωνισμό EUSO της Ανατολικής Αττικής. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του Ε.Κ.Φ.Ε. Παλλήνης.

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης πρώτευσαν ανάμεσα σε 27 σχολεία και κέρδισαν επάξια την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Συγκεκριμένα, διαγωνίστηκαν σε Εργαστηριακές Δεξιότητες στα αντικείμενα της Βιολογίας, της Φυσικής και της Χημείας. Με άρτια κατάρτιση και ομαδικό πνεύμα εφάρμοσαν άψογα τα εργαστηριακά πρωτόκολλα και απάντησαν στις θεωρητικές ερωτήσεις. Η συνολική τους βαθμολογία ήταν 245/300.

Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί τους κα. Λεωνή Παναγιωτοπούλου – Χημικός, κος Σταμάτης Παπουτσής – Φυσικός και Δρ. Αντώνιος Κριμιτζάς – Βιολόγος. Το συντονισμό και την οργάνωση της προετοιμασίας ανέλαβε η κα. Λεωνή Παναγιωτοπούλου, Υπεύθυνη Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Οι μαθητές μας θα προετοιμαστούν για την επόμενη Πανελλήνια φάση του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων στις 27 Ιανουαρίου 2018, στην οποία θα συναγωνιστούν με τους νικητές των προκριματικών Τοπικών Διαγωνισμών EUSO. Στόχος μας είναι η συμμετοχή του Σχολείου μας στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, τον Μάιο του 2018.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές μας και στους καθηγητές του για την επιτυχία.


Return to top of page