Skip links

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού στο Μουσείο Γουλανδρή

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού του Σχολείου μας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά, και να παρακολουθήσουν δυο ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προγράμματα που παρουσιάζονται στο Μουσείο Γαία.

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ενέργεια – Η μεγάλη πρόκληση» κατανόησαν τον κίνδυνο της υπερβολικής χρήσης ενέργειας, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος παράγεται από την καύση μη ανανεώσιμων πηγών.

Μέσω του βιωματικού χαρακτήρα του προγράμματος οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η όξινη βροχή καθώς και την επιτακτική ανάγκη χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυσικοί Πόροι & Ανακύκλωση» έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να εμπεδώσουν ότι η φύση προσφέρει απλόχερα αγαθά που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου καθώς και ποιοι είναι οι ανανεώσιμοι και μη, φυσικοί πόροι, αλλά και να προβληματιστούν για την υπερεκμετάλλευσή τους, με συνέπεια την οικολογική κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Μέσω του διαδραστικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού προγράμματος αναδύθηκε το γενικό συμπέρασμα ότι είναι αναγκαίο να αναπτύξουν οι πολίτες οικολογική συνείδηση και σκέψη, ώστε να καταναλώνουμε λιγότερο, να ανακυκλώνουμε περισσότερο και να προστατεύουμε τα οικοσυστήματα.


Return to top of page