Skip links

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Αρχαία Ελλάδα

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού επισκέφθηκαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 τον Κινηματογράφο «Αθήναιον» και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Αρχαία Ελλάδα».

Με οδηγούς την ηθοποιό Θέμιδα Μπαζάκα και την μικρή Βασιλική Καρρά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης χρησιμοποίησαν τα ασύρματα τηλεχειριστήρια και μέσω εφαρμογών πολυμέσων «επισκέφθηκαν» τα μεγαλύτερα ελληνικά μουσεία και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης συμμετείχαν σε ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι γνώσεων μέσω του οποίου ενημερώθηκαν για τις μουσειακές συλλογές και την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές του Σχολείου μας κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής περιήγησής τους «επισκέφθηκαν» την Ακρόπολη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βεργίνα, τους Δελφούς, την Ολυμπία, την Κνωσό και το Μουσείο του Ηρακλείου, τις Μυκήνες και την Επίδαυρο.

Βασικός σκοπός τους προγράμματος είναι να καλλιεργηθεί στους μαθητές-θεατές το αίσθημα το ενδιαφέροντος, της υψηλής εκτίμησης και του θαυμασμού για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και τα μνημεία του, να γνωρίσουν αρχαιολογικούς χώρους που κληροδοτήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, να μεταλαμπαδευτούν ηθικές αξίες και ιδέες που προσφέρει η μελέτη των πολιτισμικών έργων και να κατανοήσουν τον διαχρονικό χαρακτήρα που έχουν οι αξίες των αρχαίων Ελλήνων.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι μαθητές στο σύνολό τους εμπέδωσαν τις σημαντικές περιόδους της Αρχαίας Ελλάδας και γνώρισαν σε βάθος τον ελληνικό πολιτισμό συνδυάζοντας την ψυχαγωγία, τη διάδραση και την ομαδικότητα.


Return to top of page