Skip links

Οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού στην θεατρική παράσταση «Το φτερωτό άλογο» του Νίκου Καζαντζάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ και Δ’ Δημοτικού του Σχολείου μας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών επισκέψεων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη θεατρική παράσταση «Το φτερωτό άλογο» του ανέκδοτου παραμυθιού, ενός από του σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς, του Νίκου Καζαντζάκη.

Η υπόθεση της θεατρικής παράστασης σχετίζεται με την ιστορία ενός Ινδού που πούλησε στον βασιλιά της Περσίας ένα ιπτάμενο άλογο. Το βασιλόπουλο άρπαξε το άλογο που τον οδήγησε στο να ανακαλύψει το πεπρωμένο του! Όταν έφτασε μια νύχτα σε ένα παλάτι, γνώρισε κρυφά και αγάπησε μια πριγκίπισσα και το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή ώστε να ξεκινήσουν οι περιπέτειες των δυο νέων.

Η εν λόγω παράσταση αποτέλεσε για τους μαθητές της Δ’ Δημοτικού το δημιουργικό επιστέγασμα της βιωματική δράσης σχετικά με τον Νίκο Καζαντζάκη, με την οποία είχαν εμπλακεί κατά τη διάρκεια της περυσινής σχολικής χρονιάς.


Return to top of page