Skip links

Επίσκεψη στο Πάρκο Οδικής Ασφάλειας Παιδιών

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας και της Μελέτης Περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα των ενοτήτων «Ήτανε μια φορά … … …» και «Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς» αντίστοιχα, οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού επισκέφτηκαν, με συνοδεία των δασκάλων τους, το Πάρκο Οδικής Ασφάλειας Παιδιών «Jumicar» στη Νέα Μάκρη.

Στόχος των ενοτήτων των σχολικών εγχειριδίων και της επίσκεψης αυτής ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές «Τα μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς στη ζωή μας», καθώς να μάθουν «να κυκλοφορούν με ασφάλεια», όχι μόνο με θεωρητική αλλά και βιωματική προσέγγιση.

Με τη βοήθεια του διαδραστικού υλικού, οι μαθητές ήρθαν σε άμεση γνωριμία με μέρος του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),  πινακίδες οδοσήμανσης, καθώς και τον συμβολισμό των χρωμάτων που φέρουν. Στη συνέχεια, κλήθηκαν να επιλέξουν ένα σήμα οδικής κυκλοφορίας της αρεσκείας τους, να το κατασκευάσουν και να το παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους. Παράλληλα τους ζητήθηκε -προαιρετικά- να χωριστούν σε ομάδες και να φτιάξουν μια μακέτα με θέμα την «Κυκλοφοριακή Αγωγή». Η απήχηση ήταν μεγάλη και ένθερμη. Έτσι, μέσα από την ομαδική αυτή εργασία καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε με μεγάλη επιτυχία το πνεύμα ομαδικότητας, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα, η χρήση διάφορων υλικών, η φαντασία και η δημιουργικότητα.

Κορύφωση των δράσεων και δραστηριοτήτων της διδασκαλίας των ενοτήτων αυτών ήταν και η βιωματική αφομοίωση των όσων διδάχτηκαν, κατέκτησαν, έμαθαν κατά τη διδασκαλία με την επίσκεψή τους στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπου, με την κατάλληλη και αυστηρά προσεκτική και υπεύθυνη καθοδήγηση των εκπαιδευτών, τα παιδιά μας οδήγησαν με ασφάλεια μηχανοκίνητα αυτοκινητάκια, ακολουθώντας πάντα τον Κ.Ο.Κ.


Return to top of page