Skip links

Οι μαθητές της Α’, Β΄, Γ’ και Δ’ Δημοτικού στο Θέατρο “Αλίκη”

Στο πλαίσιο των εξωσχολικών πολιτιστικών επισκέψεων, οι μαθητές της Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, παρακολούθησαν στο Θέατρο «Αλίκη», την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, τη Θεατρική Παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα».

Στη διασκευασμένη ιστορία του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ένας αλαζόνας βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο να φορά κάθε μέρα καινούργια, ακριβά ρούχα και εντυπωσιάζεται από τα ωραία λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις ενός απατεώνα που του πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!!

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν μια καλοστημένη παράσταση γεμάτη δράση, χιούμορ και πολλά ευτράπελα συμμετέχοντας ενεργά ακόμα και στη λύση του μπερδέματος της ιστορίας, μαθαίνοντας  ότι η ειλικρίνεια, η τιμιότητα και η αγάπη στέκονται τελικά πάνω από τους  αυλικούς και κόλακες της εξουσίας που συνήθισαν να λένε μόνο «ναι» στον βασιλιά, για να μπορούν να υπάρχουν δίπλα του. Ένα διαχρονικό παραμύθι, ύμνος στην αλήθεια, από τον πατέρα του είδους!


Return to top of page