Skip links

Οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ο Νοέμβριος επιφύλασσε μια ωραία έκπληξη για τους μαθητές και τις μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. Η εκπαιδευτική επίσκεψή τους στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 εξελίχθηκε σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι ιστοριογνωσίας.

Τη θέση της παραδοσιακής ξενάγησης πήρε ένα πρωτότυπο παιχνίδι επίλυσης ιστορικών γρίφων που είχε προετοιμαστεί από τον κύριο Βασίλη Λυμπερόπουλο, ιστορικό-φιλόλογο του Σχολείου μας. Οι μαθητές περιηγήθηκαν μόνοι τους υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους τον χώρο του Μουσείου επιδιώκοντας την επίλυση των γρίφων και τη γνωριμία με τα εκθέματά του.

Μέσα από τη διαδικασία προέκυψαν πολλή διάθεση των παιδιών να ανακαλύψουν στοιχεία του ιστορικού τους παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα πολύς σεβασμός σε ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι ένα μουσείο.

Οι αντιδράσεις των μαθητών κυμάνθηκαν από πολύ θετικές έως ενθουσιώδεις προτρέποντας τους καθηγητές τους να επαναλάβουν τη δράση με την πρώτη ευκαιρία. Η χαρά των παιδιών ήταν διάχυτη μετατρέποντας την εκπαιδευτική επίσκεψη σε παιδευτική εμπειρία.


Return to top of page