Skip links

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού μαθαίνουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος προσέγγισαν βιωματικά την ενότητα της Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Αρχικά, οι μαθητές συζήτησαν με τους δασκάλους τους και μεταξύ τους σχετικά με την έννοια του κώδικα επικοινωνίας, τη χρησιμότητά του και την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού -μη λεκτικού- τρόπου επικοινωνίας στους δρόμους.

Στη συνέχεια γνώρισαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ομαδοποιώντας τα σχήματα αλλά και τα χρώματα των σημάτων, και κατανόησαν την ανάγκη σεβασμού του και τήρησής του τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους πεζούς.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της ενότητας περιλάμβανε την κατασκευή σημάτων οδικής κυκλοφορίας από τους ίδιους τους μαθητές καθώς και την πρακτική εξάσκησή τους στους δρόμους!

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής Jumicar στη Νέα Μάκρη και κάθε μαθητής είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το δικό του αυτοκίνητο για αρκετή ώρα, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αξιολογήσει τις γνώσεις του και να καλλιεργήσει σημαντικές κινητικές δεξιότητες. Έχοντας τη βοήθεια των δασκάλων τους αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού του Πάρκου έλαβαν σημαντικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τη σωστή συμπεριφορά των μικρών οδηγών στους δρόμους!


Return to top of page