Skip links

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου συμμετέχουν σε Escape Room Βιολογίας και «σώζουν την ανθρωπότητα»!

Ο καθηγητής Βιολογίας και υποψήφιος διδάκτορας της διδακτικής των φυσικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Cambridge κύριος Γιώργος Βίλλιας επισκέφθηκε το Σχολείο μας την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας της Β΄ Λυκείου να λάβουν μέρος σε μια ξεχωριστή βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής έρευνας που διεξάγεται από τον έγκριτο επιστήμονα πάνω στην εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων στη διδασκαλία της Βιολογίας, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι απόδρασης (escape room) συνδυάζοντας γνώσεις με ταχύτητα! 

Θέμα και στόχος του παιχνιδιού ήταν οι μαθητές να λύσουν εγκαίρως όλες τις δοκιμασίες στις οποίες τους υπέβαλλε ο καθηγητής «Δρ. Ιολογίδης» και να αποκτήσουν το αντίδοτο για τον επικίνδυνο ιό «Νέμεσις», τον οποίο αυτός είχε δημιουργήσει. Η εξάπλωση του ιού θα μετέτρεπε την ανθρωπότητα σε ζόμπι, αλλά, ευτυχώς, το υψηλό επίπεδο γνώσεων των μαθητών μας, η ομαδικότητά τους και η αρμονική τους συνεργασία αποδείχθηκαν σωτήρια «όπλα» για την επιβίωσή μας!


Return to top of page