Skip links

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου στο Aylon Lyceum

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του πεδίου Ανθρωπιστικών σπουδών είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφτούν το Aylon Lyceum που στεγάζεται στο Ωδείο Αθηνών, μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Η ονομασία του Aylon Lyceum είναι εμπνευσμένη από τη φύση των ιδεών και το Λύκειο του Αριστοτέλη. Από τη μία, οι ιδέες, ως άυλες επινοήσεις που καθοδηγούν τις πράξεις μας, μπορούν να γίνουν αντιληπτές μέσα από τη βιωματική εμπειρία. Από την άλλη, το Aylon Lyceum αποτελεί έναν χώρο πολιτισμού βασισμένο σε νέες τεχνολογίες, όπου ενθαρρύνεται ο στοχασμός και ο διάλογος, όπως έκανε το Λύκειο του Αριστοτέλη στην αρχαία Αθήνα. Με συνοδό την φιλόλογο κυρία Άννα Κουρδή συμμετείχαν στην εμπειρία της Ψηφιακής Δημοκρατίας, συζήτησαν ως ομάδα, πήραν πληροφορίες από τα ψηφιακά εκθέματα και έφτασαν σε αποφάσεις.

Στο τέλος, αντιμετώπισαν το μεγάλο Ερώτημα αυτού του ταξιδιού προσωπικά, απάντησαν και ακολούθησαν ο καθένας το δικό του δρόμο… Η επίσκεψη – εμπειρία υπήρξε μία από τις ωραιότερες των μαθητικών τους χρόνων, σύμφωνα με τα λόγια των ίδιων των παιδιών και προτρέπουμε όλους να επισκεφθούν την συγκεκριμένη προσπάθεια επ’ ευκαιρίας των Χριστουγεννιάτικων διακοπών!


Return to top of page