Skip links

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού «ταξιδεύουν» στην Ευρώπη

Με αφορμή την ενότητα «Πολιτισμός» στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Δημοτικού ταξίδεψαν αρχικά σε διάφορους τόπους της Ελλάδας και γνώρισαν ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Στη συνέχεια συνέχισαν το ταξίδι τους πιο μακριά, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Πρώτο μέλημα ήταν να παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί κάποιες χώρες στους μαθητές, ώστε να γνωρίσουν τη γλώσσα και τη σημαία κάθε χώρας, σημαντικά ιστορικά γεγονότα, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που αξίζει να επισκεφτούν σε αυτές, αλλά και παραδοσιακά φαγητά και φορεσιές.

Έπειτα οδηγοί έπρεπε να γίνουν οι ίδιοι οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες. Κάθε τάξη της Β´ Δημοτικού χώρισε τους μαθητές της σε 5 ομάδες και κάθε ομάδα ανέλαβε μια χώρα της Ευρώπης. Τα μέλη κάθε ομάδας κλήθηκαν να βρουν πληροφορίες σχετικές με τη σημαία, τη γλώσσα, ένα ιστορικό γεγονός, ένα μνημείο, παραδοσιακά φαγητά, φορεσιές και άγρια ζώα που κατοικούν στην περιοχή. Συνεργάστηκαν, δημιούργησαν τη δίκη τους αφίσα παρουσίασης και συνέταξαν το κείμενο που θα παρουσίαζαν στα υπόλοιπα παιδιά της Β Δημοτικού. Την ημέρα της παρουσίασης κάθε ομάδα στάθηκε μπροστά στον χάρτη και παρουσίασε το υλικό που είχε βρει για τη χώρα. 


Return to top of page