Skip links

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού στο Παιδικό Μουσείο

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Δημοτικού πραγματοποίησαν μαζί με τις δασκάλες τους, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι ομάδες των παιδιών παρακολούθησαν δυο ενδιαφέροντα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Φυσαλίδα στο τετράγωνο» με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο κατανόησαν τι σχέση έχει η φυσαλίδα με τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες! Τα παιδιά παρατήρησαν και ερεύνησαν σχήματα και στερεά, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν με αυτά τις δικές τους φυσαλίδες!

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ανοίξαμε δουλειές στο Μουσείο» βίωσαν με ένα διαφορετικό τρόπο ένα πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, προσαρμοσμένο στην ηλικία τους! Αρχιτέκτονας και αρχιτεκτόνισσα, τροχονόμος ή πολεοδόμος; Ταμία, αποθηκάριος/α, προμηθευτής/τρια! Τα παιδιά συνάντησαν τα εκθέματα «ΑΒητάρι της διατροφής» και «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια» και επέλεξαν ποιο επάγγελμα επιθυμούν να ακολουθήσουν!


Return to top of page