Skip links

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού στον Πύργο Βασιλίσσης

Η θαυματουργή διαδικασία της οινοποίησης… σε μια βόλτα!

Με αφορμή την εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον ιστορικό χώρο του Πύργου Βασιλίσσης και να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα στάδια παραγωγής του κρασιού.

Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με το μύθο του Βασιλιά Οινέα για την προέλευση του σταφυλιού και του οίνου. Στη συνέχεια, αφού περπάτησαν ανάμεσα στα αμπέλια, στο κτήμα των 250 στρεμμάτων του Πύργου Βασιλίσσης, γνώρισαν από κοντά τα απαραίτητα για τον τρύγο εργαλεία και συμμετείχαν, φορώντας τα ψάθινα καπέλα τους, στην αναπαράσταση της διαδικασίας του τρύγου.

Η επίσκεψή τους στο παραδοσιακό πατητήρι, που ακολούθησε, τους επεφύλασσε μια έκπληξη! Με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, οι μικροί μαθητές αναβίωσαν το πάτημα των σταφυλιών, συμμετέχοντας παράλληλα σε ένα μικρό «γλέντι». Έπειτα, με την ξενάγηση στο  σύγχρονο  Οινοποιείο, γνώρισαν πως παράγεται το βιολογικό κρασί “Πύργος Βασιλίσσης”.

Η επίσκεψή στον μοναδικό αυτό χώρο ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να πλάθουν τα δικά τους προϊόντα από μούστο, τα αγαπημένα τους μουστοκούλουρα!


Return to top of page