Skip links

Οι μαθητές της β΄ Γυμνασίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της β΄ Γυμνασίου την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 επισκέφθηκαν συνοδεία των καθηγητών τους, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με σκοπό να παρακολουθήσουν δυο ενδιαφέροντα προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης περιηγήθηκαν στην αξιόλογη μυθολογική Έκθεση «Οι Θεοί του Ολύμπου» και θαύμασαν το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους «συνάντησαν» τους Θεούς του Ολύμπου, θυμήθηκαν αρχαιοελληνικούς μύθους που έχουν αγαπηθεί, έχουν ταξιδέψει και εκτός των ελληνικών συνόρων και επηρέασαν τη θρησκεία, τη ζωή και την κοσμοθεωρία των λαών. Σε έναν τεράστιο θεματικό χώρο η τεχνολογία συνάντησε τον μύθο: επιβλητικά εκθέματα, wall maping, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκάλυψαν κρυμμένες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές μας επισκέφθηκαν τη «Θόλο» και μετέβησαν εικονικά στο μνημείο – σύμβολο του Βυζαντίου αλλά και ολόκληρου του κόσμου, την Αγία Σοφία.


Return to top of page