Skip links

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Την θεατρική παράσταση «Αλαντίν» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ Δημοτικού στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» στην Πλάκα, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.

Η γνωστή ιστορία  του Αλαντίν, αναβιώνει μέσα από ένα κείμενο με χιούμορ, μουσική και ζωντανά τραγούδια ειδικά διαμορφωμένα για τους μικρούς μας  μαθητές. Ο Αλαντίν, ένα καλοσυνάτο αγόρι από την Βαγδάτη, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από δύο φρουρούς που τον κυνηγούν, συναντά στο δρόμο του έναν κακό μάγο, ο οποίος του παρουσιάζεται ως ο χαμένος του θείος. Με τον τρόπο του τον πείθει να τον βοηθήσει, προκειμένου να αποκτήσει ένα λυχνάρι με μεγάλη δύναμη. Όμως, τελικά το λυχνάρι πηγαίνει στα χέρια του Αλαντίν και το σχέδιο του μάγου αποτυγχάνει. Ο ήρωας  της ιστορίας μας, έχοντας βοηθούς τα τζίνι, κατορθώνει να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Βαγδάτης και να γίνει πρίγκιπας της πόλης.

 Η ευρηματικότητα της παράστασης και η εκπληκτική απόδοση ρόλων από όλο τον θίασο μάγεψε τα παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την πλοκή της ιστορίας. Μάλιστα, προσπαθούσαν να συμβάλλουν κι εκείνα με τον τρόπο τους και να βοηθήσουν τους πρωταγωνιστές, όταν η σκηνοθεσία τούς το επέτρεπε. Ένιωσαν να είναι μέρος αυτής και πραγματικά την απόλαυσαν! Στο τέλος της παράστασης, όλοι οι ηθοποιοί αποχαιρέτησαν έναν έναν  τους μικρούς θεατές κατά την έξοδό μας από το θέατρο.


Return to top of page