Skip links

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού στις «Ζωγραφηγήσεις» με τη Λήδα Βαρβαρούση : «Ένα σκουλήκι με φτερά»

Οι μικροί μαθητές της Α’ Δημοτικού επισκέφθηκαν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 το ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα Βαρβαρούση».  

Το κτίριο που στεγάζεται το Ίδρυμα χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 κι έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο  από το 1985.

Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους συναντήσαν τη Συγγραφέα- Εικονογράφο (visual artist – performer), Λήδα  Βαρβαρούση που μας ταξίδεψε με τον δικό της μοναδικό τρόπο στον φανταστικό χώρο της αφήγησης με την ιστορία «Ένα σκουλήκι με φτερά» έχοντας μοναδικά εργαλεία έναν μαρκαδόρο, μία μεγάλη επιφάνεια χαρτιού, την έμπνευσή της, τη φωνή της  και κυρίως τις δημιουργικές ιδέες των μαθητών μας!

Η ιστορία ζωντάνευε από την κυρία Λήδα Βαρβαρούση με τον λόγο σε συνδυασμό με την εικονογράφηση και  τη χρήση παραστατικών στοιχείων. Η εξέλιξη της δράσης εμπλουτιζόταν απροσδόκητα καθώς η αφηγήτρια αλληλοεπιδρούσε με τα παιδιά ακούγοντας τις προτάσεις τους.

Η συμμετοχή των μαθητών μας ήταν εκπληκτική ! Η συνεργασία τους με την κυρία Λ. Βαρβαρούση ήταν άψογη!  Το αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπο, μοναδικό!


Return to top of page