Skip links

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ‘’Crocus’’

Η ενότητα «Ο συνάνθρωπος ως αδελφός» από τα Θρησκευτικά της Α’ Λυκείου, αποτέλεσε το έναυσμα για τη συμμέτοχή στο Πρόγραμμα ‘’Crocus’’ του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας.

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης με την υποστήριξη του Θεολόγου κύριου Γιώργου Σωρανίδη,  ερεύνησαν το τραγικότερο γεγονός του 20ού αιώνα, το Ολοκαύτωμα. Έλληνες κ άλλοι Ευρωπαίοι που βρέθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, παιδιά που επέζησαν από τα βασανιστήρια, οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, μα υπεράνω όλων οι βάναυσες απάνθρωπες εικόνες βασανισμού και θανάτωσης αθώων ανθρώπων, η ταπείνωση, ο εκμαυλισμός και η περιφρόνηση της ανθρώπινης υπόστασης, συγκλόνισαν τους νεαρούς μαθητές της Α’ Λυκείου που δημιούργησαν εργασίες με θέμα το Ολοκαύτωμα.

Ταυτόχρονα, φύτεψαν τους μικρούς βολβούς του Εβραϊκού Μουσείου, που θα μεταμορφωθούν σε κίτρινα κρινάκια, τα οποία συμβολίζουν τις παιδικές, αθώες, αδικοχαμένες ψυχές των παιδιών που χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επιστέγασμα ήταν προβολή της ταινίας «Γυμνός ανάμεσα στους λύκους» , από το ομώνυμο βιβλίο, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, κάνοντας όλους τους μαθητές να δακρύσουν για όσους υπέμειναν τα μαρτύρια.

Το Πρόγραμμα ‘’Crocus’’ είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο, στην ελευθερία  στην αγάπη, στα ανθρώπινα δικαιώματα και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές του.


Return to top of page