Skip links

Οι μαθητές της α΄ και της β΄ Γυμνασίου σε περιβαλλοντική εξόρμηση στον Υμηττό

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την α΄ και τη β΄ Γυμνασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στον Υμηττό.

Οι μαθητές της α΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Ομαδικά παιχνίδια και Πεζοπορία». Παιχνίδια εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον που στοχεύουν στην ανάπτυξη της ομαδικότητας και την απόκτηση γνώσεων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με δομημένα παιχνίδια και ταυτόχρονα να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία.

Οι μαθητές από τη β΄ Γυμνασίου συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Διαβίωση στη Φύση» και βίωσαν, ανακάλυψαν, εξερεύνησαν και ανακάλυψαν με ασφάλεια έναν υγιεινό και ενεργό τρόπο ζωής. Κατέκτησαν γνώσεις όπως ο προσανατολισμός, οι τεχνικές διαβίωσης στη φύση και η προετοιμασία ημερήσιας ή πολυήμερης εξόρμησης. Όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν με βιωματικό τρόπο και θα αποτελέσουν χρήσιμες πληροφορίες και για την ενηλικίωσή τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πραγματοποίησαν όλες τις παραπάνω δραστηριότητες έχοντας δίπλα τους τόσο τους εκπαιδευτικούς καθώς όσο και τους εκπαιδευτές από την Trekking Hellas.


Return to top of page