Skip links

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Δημοτικού στη θεατρική παράσταση «Ως την άκρη του κόσμου»

Οι μικροί μαθητές της Α΄ και Β΄ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στο πλαίσιο των εξωσχολικών – εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μετέβησαν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ως την άκρη του κόσμου».

Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από το παιδικό βιβλίο «Λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος» της υποψήφιας για το Διεθνές Βραβείο H.C. Andersen Μαρίας Παπαγιάννη σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Η θεατρική ομάδα C. for Circus ταξίδεψε τους μαθητές του Σχολείου μας σε έναν μαγικό κόσμο, όπου δυο μικρά παιδιά, έχοντας χάσει ο, τι μέχρι τότε ήταν πολύτιμο γι’ αυτά, αποφασίζουν να κάνουν μαζί μια νέα αρχή με στόχο να φτάσουν στο σημείο Χ.

Οι περιπέτειες και τα εμπόδια που συναντούν στον δρόμο  τους προσέλκυσαν από την αρχή το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι ταυτίστηκαν μαζί τους και παρακολούθησαν με αγωνία την πορεία του ταξιδιού τους «ως την άκρη του κόσμου».

Μέσα από τη θεατρική παράσταση δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Δημοτικού να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την απώλεια και τον φόβο, και να κατανοήσουν ότι με την ομαδικότητα, την επιμονή, την ελπίδα και την αγάπη μπορούμε όλοι μας να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο!


Return to top of page