Skip links

Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού στο «Μουσείο της Πόλης των Αθηνών»

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α’ Δημοτικού με αφορμή την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το «Μουσείο της Πόλης των Αθηνών», την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας έμαθαν να γράφουν τη λέξη «παλάτι» και μέσω της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης τους δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθούν ένα πραγματικό παλάτι, γνωστό ως «Παλαιό Παλάτι», διαφορετικό από εκείνα των παραμυθιών που συναντούν στα παραμύθια και στις ταινίες.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφθηκαν την Οικία Σταματίου Δεκόζη Βούρου, που αποτέλεσε ένα από τα πρώτα κτίρια της πόλης των Αθηνών μετά την ίδρυση του σύγχρονου ελεύθερου κράτους το 19ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως προσωρινό ανάκτορο από τον βασιλιά Όθωνα Α’ και την βασίλισσα Αμαλία την περίοδο 1836-1843.

Η περιήγηση στο «Μουσείο της Πόλης των Αθηνών» ταξίδεψε τους μικρούς μας μαθητές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και στη σύντομη βασιλεία της εποχής του Όθωνα, μέσα από ένα πλούτο κειμηλίων, αντικειμένων, πινάκων και ενός εντυπωσιακού ιστορικού αρχείου που περιλαμβάνει αντίγραφο του Συντάγματος της Ελλάδας, κείμενα και χάρτες της εποχής.

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού εντυπωσιάστηκαν από την «Αίθουσα του Θρόνου», τα σπαθιά που ήταν τοποθετημένα σε προθήκες μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα του βασιλικού ζεύγους, τον πίνακα «Το καρναβάλι» του Νικόλαου Γύζη, τον χάρτη του Ελληνικού Κράτους, το Σύνταγμα της Ελλάδος, τα οικιακά σκεύη, το γραφείο του Όθωνα και τις περίτεχνες καρέκλες.


Return to top of page