Skip links

Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού στο Μουσείο Βαρνάβα

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, οι μαθητές της  Α΄ Δημοτικού του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Διαδραστικό Αγροτικό Μουσείο Βαρνάβα, για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κεραμικής.

Οι εμψυχωτές του προγράμματος εξήγησαν με απλά λόγια την ιστορία του πηλού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και στη συνέχεια μοίρασαν πηλό σε κάθε παιδί. Αφού τους παρουσίασαν διάφορα χειροποίητα πήλινα αντικείμενα, τους έδειξαν πώς να πλάθουν τον πηλό για να σχηματίσουν τις δικές τους δημιουργίες.  Στη συνέχεια, το κάθε παιδί χρησιμοποιώντας δημιουργικά την φαντασία του  έπλασε  ό,τι ήθελε. Έφτιαξαν  λουλούδια, πουλάκια, πιατάκια, ποτήρια!

Μετά το Εργαστήριο Κεραμικής,  οι υπεύθυνοι του Μουσείου ξενάγησαν τους μαθητές μας στο Ανώι και Κατώι ενός παλιού σπιτιού καθώς και στον εκθεσιακό χώρο με τη μεγαλύτερη συλλογή κεντημένου ψωμιού   στην Ευρώπη.

Φεύγοντας από το Μουσείο ο κάθε μαθητής πήρε την πήλινη δημιουργία του σε ατομική συσκευασία  για να τη μεταφέρει στο σπίτι.

Η επίσκεψή μας στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου, ήταν μία πολύ ευχάριστη εκδρομή. Τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά και  πέρασαν υπέροχα!


Return to top of page