Skip links

Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού του Σχολείου μας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 το Μουσείο Πειραμάτων, στον Άγιο Δημήτριο, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προσέχω, φροντίζω, ανακυκλώνω». Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής που έχει ως σκοπό να εξοικειώσει τους μαθητές με έννοιες και διαδικασίες σχετικές με την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και πειραμάτων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη σύνθεση παζλ από τους μαθητές και στη συνέχεια, οι μικροί μας μαθητές ανέλαβαν ενεργό ρόλο, διαχωρίζοντας στους ειδικούς κάδους τα στερεά απόβλητα. Παρατήρησαν στο μικροσκόπιο διάφορους οργανισμούς και γνώρισαν τη μέθοδο της κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων.

Σειρά είχε ένα πείραμα με μαγνήτες για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων από σίδηρο.

Η επίσκεψή μας στο Μουσείο Πειραμάτων ολοκληρώθηκε με την επίδειξη  χημικών αντιδράσεων με διάφορα είδη απορριμμάτων, όπως το αλουμίνιο και το πλαστικό, διαδικασία που ενθουσίασε τους μαθητές, οι οποίοι μετατράπηκαν για λίγο σε μικρούς επιστήμονες!


Return to top of page