Skip links

Οι μαθητές της α΄ Γυμνασίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Τη Δευτέρα Μαρτίου 2024, οι μαθητές της α΄ Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα 10 καλύτερα Μουσεία του κόσμου, όπως επιβεβαιώνεται από τις διακρίσεις που κερδίζει ανελλιπώς από το 2009, όταν και εγκαινιάστηκε, συγκεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας παγκοσμίως.

 Θεωρήσαμε ιδιαιτέρως σημαντική τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη, που οι μαθητές μας στερήθηκαν κατά τα έτη της καραντίνας λόγω Covid 19, όταν βρίσκονταν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιπλέον, μέσω της βιωματικής μάθησης, και με τη βοήθεια επαγγελματιών ξεναγών, είχαν την ευκαιρία να αφομοιώσουν όσα διδάχτηκαν στη σχολική τάξη για την Αρχαϊκή και την Κλασική Εποχή, θαυμάζοντας έργα της κεραμικής τέχνης, κόρες και κούρους αλλά κυρίως γλυπτά από τη ζωοφόρο του Παρθενώνα και το Ερέχθειο. Μάλιστα, οι  Καρυάτιδες, με την απαράμιλλη ομορφιά τους, συγκλόνισαν μαθητές και καθηγητές, ενώ η ιστορία της κλεμμένης, από τον λόρδο Έλγιν, κόρης,  που σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, συγκίνησε και ευαισθητοποίησε όλους μας στο ζήτημα της επιστροφής της εθνικής μας κληρονομιάς.

Η επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη, σε συνδυασμό με την ώριμη στάση των μαθητών μας, που συνειδητοποίησαν τη, χωρίς υπερβολή, ιερότητα του χώρου μάς χαροποίησαν και μάς γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον της επόμενης γενιάς. Άλλωστε, η παιδεία και η ολόπλευρη καλλιέργεια των νέων μας αποτελούν πρωταρχικό στόχο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης από τη στιγμή της ίδρυσής της.


Return to top of page