Skip links

Οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού στη θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος»

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α’, τη Β’ και τη Γ’ Δημοτικού συνοδεία των δασκάλων τους, επισκέφθηκαν το θέατρο «Τζένη Καρέζη» και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» Βιτσέντζου Κορνάρου.

Με αφορμή την ιστορία αγάπης δυο νέων, ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών μια ολόκληρη εποχή όπου κυριαρχούν μεγάλες αρετές, όπως η πίστη, η τιμή, η γενναιότητα αλλά και οι συμβάσεις, οι συγκρούσεις και τα στερεότυπα. Ξεδιπλώθηκε μπροστά τους ένας ολόκληρος κόσμος που καθορίζεται τόσο από τη μοίρα όσο και από την τόλμη, το θάρρος και την ισχυρή θέληση των ανθρώπων.

Τα παιδιά χαμογέλασαν με την ταπεινότητα των ηρώων, γέλασαν με τις γκάφες τους, συγκινήθηκαν με την επιμονή τους για όσα αγαπούν και θέλουν να πετύχουν.

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης ανακατεύτηκε το τότε με το σήμερα, η γλώσσα εκείνη με τη γλώσσα τη δική μας και όλα αυτά ταίριαξαν με μουσική τόση, όση έχει και η ίδια η ποίηση του Β. Κορνάρου και κάνει αυτή την ιστορία να ακούγεται σαν τραγούδι.

Return to top of page