Skip links

Ξεχώρισαν οι μαθητές μας στον 2ο Μαθητικό Μαραθώνιο Ανάγνωσης στα Γαλλικά

Με επιτυχία συμμετείχαν μαθήτριες από το Γαλλικό Τμήμα του Σχολείου μας στους 2ους Μαθητικούς Μαραθώνιους Ανάγνωσης με θέμα «Μαρία Κάλλας – Γράμματα και Αναμνήσεις» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στα Εκπαιδευτήρια «Saint Paul – ΔΕΛΑΣΑΛ», υπό την Αιγίδα του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής».

Οι μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Ελίνα Ορφανίδη, Άννα Λούσιου, Ελισάβετ Χίου και Θεοδώρα Πολιτάκου περιηγήθηκαν στα μονοπάτια της ταραχώδους και ενδιαφέρουσας ζωής της διακεκριμένης καλλιτέχνιδας της κλασικής μουσικής. 45 χρόνια μετά τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας οι μαθήτριες του Σχολείου μας διάβασαν αποσπάσματα από την αλληλογραφία της και μέσα από τη ματιά της γνώρισαν τον κόσμο της όπερας και προσέγγισαν άγνωστες πτυχές της διάσημης Ελληνίδας σοπράνο.

Η παρουσία τους, το επίπεδο γαλλικών τους καθώς και η ιδιαίτερη εκφραστική τους ανάγνωση εντυπωσίασαν το κοινό και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα!

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους!


Return to top of page